Psoriasis...helbredelse og healing

Den Traditionelle Kinesiske Medicin klassificerer Psoriasis ind i 8 hovedtyper. Udfra disse kriterier stilles en diagnose.I henhold til denne ordineres medicinske urter, diætik og akupunktur.Psoriasis og Kinesisk Medicin
Psoriasis set gennem Kinesisk Medicin har sin årsag i en såkaldt ophobning af giftstoffer (toxiner) i organismen. Organismen forsøger her gennem huden at udskille disse affalds-giftstoffer gennem svedkirtlerne. På den måde opstår de ydre kendetegn på sygdommen: Rødmen, hudirritation, 'silkeskæl' og kløe.

Kinesisk medicin ser en tydelig sammehæng mellem huden og de indre organer. Er der et indre organ i 'ubalance' kan det vise sig som symptom via huden. Huden betragtes som den ydre kanal for det indre organ. Særlig når der fx som i psoriasis er tale om udskillelse. Kroppen renser sig selv gennem nyre, lever, tarme og gennem huden. Der er et sammenspil. Denne kropslige rytme påvirkes på mange måder: Gennem vor kost, stress, arbejde, vejrligt, psykisk ja, hele vor livsudfoldelse. En indsigt i vor levevis kan helt bestemt påvirke kroppens balance til det bedre. Kan vi selv gøre noget til at få psoriasis lesionerne til at forsvinde?

Psoriasis kan have en fysiologisk årsag. Det tillægges for 'tynde' tarmvægge særlig i vindingerne mellem tolvfinger- og tyndtarm. På grund af væggenes porøsitet vil 'gifte' fra fordøjelsen og ophobninger i selve tarmen let kunne trænge ind i lymfesystemet. Derefter 'forgiftes' blodet. De toxiske elementer går gennem blodet til lever og nyre. Disse organer filtrerer og afgifter giftstofferne. Er nyre og lever overbelastet, sker der en ekstra udskillelse via huden.

Teorien byder på at Psoriasis repræsenterer giftstoffer. Disse udskilles med tiden gennem huden som afløser for de 'stressede' indre organer.

Princippet for behandling ligger i følgende:
1. Borteliminer ophobningen af toxiner der er i kroppen
2. Forhindrer at nye giftstoffer kommer ind i organismen
3. De indre tarmvægge må genopbygges
4. Sørg for tilstrækkelig udskillelse

Følgende terapier tages i brug:
1. Indre renselse
2. Den rigtige diæt/kost
3. Særlige urteteer og akupunktur
4. Ydre omslag og salver/ olier
5. Det rette sindelag og følelsemæssige holdning

Indre renselse:
Drik rent vand og neutrale teer som fx grøn the. Frisk frugt (helst dansk) og grønsagssafter (fx Biotta) forhindrer forstoppelse, så tarmene har fri passage. For kronisk forstoppelse kan bruges lavamenter (kun ved proff. hjælp).

Den rigtige diæt:

* Hovedbestandelen skal udgøre basisk føde (ca. 80%).
* Syredannende føde (ca. 20%).

Basisk føde er mindre fast og indeholder mere vædske, nemlig fødevarerpartikler som frugt, grønsager og en vis mængde korn. Den syredannende kost består mere af protein, som kød, bønner, mælkeprodukter, æg, fisk og fjerkræ. Den er vanskeligere at fordøje og indeholder oftest for meget fedt og olie.

 • Søde sager som kager, is, chokolade og slik bør helt undgås.
 • Alkohol, kaffe, sort the, cigaret rygning og stærke krydderier hindrer en udskillelsesprocess.
 • Al friturestegt mad og hamburgers, pølser, pizza/postejer bør udelades (for meget olie/smør og fedt)
 • Ting fra sortnatskygge familie bør spises med stor opmærksomhed: Tomater, aubergine, agurker, squash, peber, tobak, hvide kartofler og paprika (gælder også i eksemer).
 • Vær opmærksom på al fermenteret føde: Hvidvinseddike, vin og ting, der er lagret i eddike.
 • Særlig det røde kød bør i en lang periode udelades (okse, kalv og svin), ligeledes kan skaldyr også fremkalde reaktioner.
 • Gås og and kan være særdeles skadelige pga. deres fedtindhold.

  Tilladt:

 • Fisk og fjerkræ særlig fisk med hvidt kød. Kalkun og kylling uden skin.
 • Lam er det eneste røde kød, der er tilladt, men er bedst grillet, kogt eller dampet. Køddelen må ikke udgøre mere end 15% af en tallerken med grønsager og kulhydrater (korn, ris). Fedtdelen udgør ca 3-5%

  Vægten bør lægges på grønsagerne:

 • Særlig bladgrønsagerne: Salater, men også brokoli, spinat, spiseroer, selleri, gulerødder, pastinak, persillerod, rødbeder, løg, radiser og persille etc.
 • Årstidens frugt og bær kan indtages i moderate mængder (undtaget citrus familien).
 • Alle slags korn, ris, hirse, majs etc. er tilladt men bør være organisk dyrket.
 • Best at indtage så hele som muligt.

 • Af mælkeprodukter er yogurt og produkter med lavt fedtindhold tilladt i små mængder.

Medicinske urteteer og akupunktur:
Den Traditionelle Kinesiske Medicin klassificerer Psoriasis ind i 8 hovedtyper. Udfra disse kriterier stilles en diagnose, og i henhold til denne ordineres medicinske urter, diætik og akupunktur. Hovedformålet ligger i den interne udrensningsprocess, hvor urterne og akupunktur særlig når til leveren, nyrene og milten.Terapien styrker og aflaster disse.

Amerikanerne har ligeledes behandlet med urter, deraf kan følgende urteteer anbefales:


  Slippery Elm Bark powder (kan indtages som kapsler) Egenskaber: Virker ind på hele organismen som en general tonic.Teen trækker ca 15 min. Indtages 1/2 time før morgenmaden ca 1/4 teske fuld. Bruges særlig når tarmvæggene er lettere betændte og svækkede, ligeledes ved lettere diarrhea.
  Andre teer: Kamille, Te af vandmelon frø.

  Verbascum thapsus Scrophulariaceae (storblomstret Kongelys) som særlig renser lymfen (inflamation) og lungerne (slim), beroliger nerver og letter colik i tarmene.

Udtørret hud:
Anbefales en salve fra min klinik baseret på kinesiske lægeurter iblandet vandbaseret cream. En enkel olie baseret på lige dele af jomfru oliven- og jordnøddeolie er et gammelt husråd. Advokadosalve kan også prøves for tør hud.

Bad i 'Epsom salt' en gang ugentlig anbefales af amerikanerne.

Det rette sindelag og den følelsesmæssige holdning:
Den rette holdning dvs. hvorledes patienten forholder sig til sin 'ubalance vs. balance' er af stor vigtighed. Patienten skaber ofte en identitet og overbevisninger, som er negativ. Både med hensyn til hvem han er, og om han kan helbredes.

Den først ting en Ps.pat. må have for øje er, at han må begynde at tror på sin helbredelse. Han kan i fremtiden have kontrol over symptomerne. Det er set før, og kan gøres igen.

En NLP forudsætning lyder: ¨Vi tiltrækker den selvsamme ting, som vi i vores tanker er centreret om¨ Helbredelse eller ikke helbredelse? ¨Tanker er Ting¨og disse vil komme til syne med tiden:

Det mål du sætter dig idag vil manifestere sig i en form i fremtiden. Centrerer og lægger du dit hele jeg ind i processen i at tænke positivt og blive helbredt?

(Nogle pat. ønsker, hvor mærkeligt det lyder, i virkeligheden ikke at blive helbredt. De opretholder 'sygdommen' som en secondær sidegevindst).

Vi har den personlige ret til at kunne styre vore tanker

Konstruktivt visualiser dit liv både fysisk og mentalt. Hvad du virkelig ønsker dig. Hvordan skal dette liv udforme sig? Det vil tage form derefter. Den rette måde at tænke på vil dreje sig om at se, høre, mærke og føle sig selv blive helbredt.

Det næste trin indebærer, at vi tager de rette forholdsregler med at regulere vores kost. Når det praktiseres, vil det føre til succes og et godt resultat.

Negative følelser som frygt, irritation, bekymringer, vrede, had, foragt og lavt selvværd kan forhindre en helbredelse. De kan trække behandlingen i langdrag.

Disse følelser skaber syre i kroppen og hindrer udskillelses processen. Negative følelser kan skabe mere syre i kroppen end at spise den forkerte kost.

Positive følelser som kærlighed, tilgivelse, medfølelse, det at fuldkommengøre sit mål .... entusiasme, glæde og ærbødighed for livet... for universet i sin vidunderlige udstrækning... har den modsatte virkning. En sådan holdning neutraliserer alle giftstoffer og syre i hele kroppen. Dette er velkendt inden for lægevidenskab, blandt filosofiske som åndelige ledere.

¨Der er een mester det er dig selv¨
Til toppen