TRADITIONEL KINESISK MEDICIN
Kinesisk visdom er baseret på læren om Yin og Yang, naturens to komplementære kræfter. Yin er det nærende, opbyggende, Yang det dynamiske energetiske princip i vores krop. Når Yin og Yang arbejder sammen i harmoni, er der glæde, sundhed og vælvære i vor krop.

Et andet vigtigt punkt i kinesisk medicin er begrebet Qi. Qi betyder energi. Qi cirkulerer som finstoflig energi gennem et netværk af energibaner, der igen samler sig i de såkaldte meridianer som tilslutter kroppens indre organer med hinanden. Det er nødvendigt, at vores Qi flyder i en konstant regelmæssig strøm til alle indre organer for at nære os og give nyt liv.

Kinesisk medicin er et holistisk system, der ser på kroppen som et hele, en enhed.
Den kinesiske læge lægger vægt på alle kroppens symptomer, som klassificeres samlet i syndrom-billeder. Udfra den tese diagnosticeres og behandles patientens særlige ubalance. Med andre ord lægges der vægt på patientens hele sygdoms-billede frem for det enkelte isolerede symptom
.


Til hovedsiden
  • Diagnosen afsluttes med puls- og tungediagnose


HOLISTISK DIÆTIK
Diætik er en af vigtigste grene sammen med akupunktur og urtemedicinen i Den Traditionelle Kinesiske Medicin. Når en person blev syg i det gamle Kina, var den rette kost og drikke det første den kinesiske læge anviste som vejen frem til fornyet livskraft og styrkelse af immunforsvaret.
KLASSISKE URTEMEDICIN OG PATENT
MEDICINEN
Den kinesiske medicins professionelle hovedterapi er den internt givne urtemedicin. Denne består egentlig af både lægeurter, mineraler og visse dyriske bestandele. Alle disse ingredienser bliver sjældent brugt alene. For det meste sættes urterne sammen i recepter på omkring 8 til 15 bestanddele. I sådan en ¨blanding¨ arbejder urterne sammen synergetisk. Den ene urt forstærker eller afbalancerer den andens helbredende kræfter i et harmonisk hele.

Klinikken har et udvalg af flere hundrede urter, piller og tinkturer. Urterne er uden bivirkninger eller toxiske bestandele. Hver urt er importeret ud fra WHO's forskrifter om truede plante- og dyrearter og gennemgår kontrol før de importeres ind i EU.

De kinesiske lægeurter kan indtages over længere eller kortere tid, alt efter hvor længe lidelsen har varet, og om der er tale om en akut eller kronisk tilstand. Et behandlingsforløb følges op af en konsultation, hvor urternes virkninger gennemcheckes, for derefter at finjusteres, hvis der er tale om et videre forløb.

AKUPUNKTUR
Kroppens energibaner, Meridianer, er bærere af livsenergi - Qi. Denne energi, reguleres gennem akupunkturen, så den flyder frit og jævnt. Det sker gennem næsten smertefri nåleindstik på visse akupunkturpunkter. Akupunktur er således særlig egnet til at behandle:

Ryg- og gigtsmerter, iscias, nakkesmerter, frossen skulder, tennis albue, knæsmerter, hovedpiner, migræne, neuralgier, bihulebetændelse, forkølelser, sportsskader etc.

  • Akupunktur bruges også ved tobaks- og alkohol afvænning, samt ved overvægt


UDDANNELSE
Michael Pontoppidan Lund er uddannet Kinesisk læge med 4 års praksis og studie fra Nanjiing og Nanjang Universiteterne og disses tilhørende hospitaler sponsoreret og godkendt af WHO og blandt Kinas 10 førende hospitaler.

Michael Lunds speciale er den Interne Kinesiske Medicin og hudsygdomme. Han har modtaget særlig træning i den klassiske kinesiske diagnostitik, og behandler her udfra med kinesiske lægeurter, akupunktur og efterfølgende diætik.

Michael Lund er optaget i den Kinesiske lægeforening.

Han underviser på egen skole - Milofo - i Kinesisk Medicin, og han holder foredrag om Kinesisk filosofi og levevis.